Üzleti tanácsadás

A Magyar Gumiipari Szövetség egy szakmai szervezet, amely elsősorban a tagok tudására, tapasztalatára, információira és külső kapcsolat rendszerére támaszkodva tud üzleti kérdésekben segítségére lenni a leendő vagy már tag számára. Erre legalkalmasabbak a szakmai fórumok, ahol a tagság a számára fontosnak és érdeklődésre számot tartó témákban akár előadás keretén belül, akár kisebb munkakapcsolatban vagy kétoldali megbeszélések során választ kaphat kérdéseire. A meghívott előadók vagy a tagság soraiból választott, a témában jártas szakemberek tartanak előadást.

 

Az üzleti tanácsadásban nem csak saját szakmai hátterüket tudjuk hasznosítani, hanem külső szakemberek, szakértők vagy más szervezetek segítségét is tudjuk ajánlani a témának, felvetődő kérdésnek megfelelően.

Megemlítjük a HITA (Gazdasági Minisztérium ) szervezetét, amely a cégek termékeinek exportja jutását segítik, országos és az egész világra kiterjedő szervezetükkel vagy a Magyar Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ), amely szervezet rendszeresen szervez különféle szakmai, gazdasági, környezetvédelmi előadásokat.

A Szövetség is keresi folyamatosan a kapcsolatot szervezetekkel, szövetségekkel, szakértő cégekkel, amelyek a tagság munkájában segítségére lehet. Erre példa szerződésünk Get-Enegy Kft-vel, amely a kedvező gáz- és áram beszerzési források felkutatásában valamint a fogyasztói szerződés létrehozásában segíti a tagságot.


 

 

HITA – Hungarian Investment and Trade Agency

A HITA-t (ITDH tevékenységét vette át) a magyar kormány hozta létre. Feladata a hazai kis és közép vállalkozások külgazdasági tevékenységének támogatása, másfelől a külföldi cégek magyarországi befektetéseink ösztönzése. A hivatal a miniszterelnök irányítása alatt álló központi hivatal, külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkár alá tartozik.

A HITA 2011. január 1.-jén kezdte meg működését, jelenleg 150 munkatárs látja el a magyarországi kkv-k exporttevékenységének és a külföldi befektetők munkájának támogatását.

A központi hivatal mellett hat vidéki kirendeltséggel is rendelkezik, valamint minden megyében van egy munkatárs, akihez bizalommal fordulhatnak, mind a magyar, mind a külföldi cégek.

A HITA külgazdasági szakdiplomaták segítségével 49 országban, 63 kirendeltségen támogatja a külgazdasági kapcsolatok erősítését.

A MAGUSZ folyamatos kapcsolatban van a HITA munkatársaival, hogy segítse igény esetén a tagság export piaci lehetőségeinek bővítését.

 

Kapcsolat:

Nemzetközi Külgazdasági Hivatal
1055 Budapest, Honvéd u. 20.
tel.: 06-1-872-6520
fax.: 06-1-872-6699
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
honlap: www.hita.hu


Együttműködés

A Magyar Gumiipari Szövetség keresi az együttműködés lehetőségét azokkal a szakmai és állami szervezetekkel, amelyek segítik a szövetséget munkájában, hogy minél eredményesebben képviseltesse a Tagság érdekeit és támogathassa gazdasági tevékenységét.

A Szövetség kiváló szakmai kapcsolat tart fenn a Magyar Kémikusok Egyesületének Gumiipari Szakosztályával (MKE), valamint a Magyar Gumiabroncs Szövetséggel (HTA). Szoros együttműködést alakított ki környezetvédelmi és hulladékgazdálkodási kérdésekben az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökséggel (OHÜ), valamint rendszeresen információt cserél az iparágat érintő kérdésekben a Magyar Gyáriparosok Országos Szövetségével (MGYOSZ).

Az oktatásban, kutatás és fejlesztő munkában segítségünkre vannak társult főiskoláink:

  • Kecskeméti Főiskola GAMF kar, Műanyag- és Gumitechnológiai Szakcsoport
  • Nyíregyházi Főiskola Műszaki és Mezőgazdasági Főiskolai Kar. Közlekedésmérnöki és Infotechnológiai Tanszék
  • Pannon Egyetem Ásványolaj- és Széntechnológia Tanszék

valamint, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Vegyészmérnöki Karának Műanyag- és Gumiipari Laboratóriumával.

A vegyipart és gumiipart érintő szakmai kérdésben közös tanulmányok és munkák jöttek létre, a MOL és a Szövetség szakemberei között kiépítve ezzel egy folyamatos együttműködést a jövőben is.

Meg kell említenünk szoros szakmai kapcsolatunkat társ szövetségünkkel a Magyar Műanyagipari Szövetséggel, amellyel közösen konferenciát is szervezünk.

 

 

 

 

MAGUSZ tagság előnyei

Tagvállalataink, tevékenységüket és termékeiket, szakmai portálon, a MAGUSZ honlapján keresztül tehetik ismertté.
Fórumainkon lehetőséget teremtünk a napi munka során felmerülő kérdések személyes és kötetlen megvitatására gumiipari szakemberekkel, kormányzati tisztviselőkkel.

Keresés

Környezetvédelem

A MAGUSZ elkötelezett támogatója a környezetvédelemnek, a Szövetségen belül megalakította a Környezetvédelmi Szekciót, amely tevékenységével segíti a Tagság munkáját a Környezetvédelmi feladatok megoldásában.

Támogatóink