Újrahasznosított anyagok, termékek

Minden iparágnak törekvése, hogy a gyártás és a felhasználás során keletkezett hulladékot csökkenteni és újra hasznosítani tudja. Ennek a gazdaságossági szempontokon túl a környezetvédelemben van fokozott jelentősége. Így van ez a gumiiparban is. A szakemberek feladata nem ér véget a gumitermék megtervezésénél és gyártásával foglalkozni kell a termékgyártás és értékesítés utáni „életével” is. A gumi sajátosságával fogva nem ad könnyű feladatot a belőle keletkezett hulladék kezelésére, megsemmisítésére vagy újra hasznosítására. A legoptimálisabb az lenne, ha a gumihulladékot olyan állapotba tudnánk hozni, hogy azaz új termék előállításánál a keverékbe visszadolgozható legyen. Ez a gumihulladék feldolgozásának fő törekvése, az anyagában történő újrahasznosítás. Ma ez még teljes mértékben nem megoldott, így jelentős részt képvisel a gumihulladék termikus úton történő felhasználása is. A két jelenleg használt megoldás számos terméket eredményez, ami színesíti és gazdagítja az egyre növekvő hulladékhasznosító iparágat és termékeik megtalálhatók mind ipari mind lakossági felhasználás során is.

Bővebben: Újrahasznosított anyagok, termékek

Termékdíj

Az 1995-ben bevezetett környezetvédelmi termékdíj legfontosabb célja, hogy a termékek előállítása, forgalmazása, felhasználása során okozott környezeti veszélyeztetések, illetőleg károk megelőzéséhez, csökkentéséhez pénzügyi forrásokat teremtsen.

Bővebben: Termékdíj

MAGUSZ tagság előnyei

Tagvállalataink, tevékenységüket és termékeiket, szakmai portálon, a MAGUSZ honlapján keresztül tehetik ismertté.
Fórumainkon lehetőséget teremtünk a napi munka során felmerülő kérdések személyes és kötetlen megvitatására gumiipari szakemberekkel, kormányzati tisztviselőkkel.

Keresés

Környezetvédelem

A MAGUSZ elkötelezett támogatója a környezetvédelemnek, a Szövetségen belül megalakította a Környezetvédelmi Szekciót, amely tevékenységével segíti a Tagság munkáját a Környezetvédelmi feladatok megoldásában.

Támogatóink