Oktatás, tanácsadás

A Magyar Gumiipari Szövetség nagy hangsúlyt fektet az oktatásra, a szakmában megjelenő újdonságok, fejlesztések bemutatására, részt vesz a képzésekben. A szövetség tagjai között számos neves szakember segíti az iparág munkáját még a beruházások megvalósulásában is.

A Szövetség Tagvállalatainál a munkahelyi biztonság és egészségvédelem fejlesztése az ágazat minden szereplőjének elsődleges célja és feladata. A probléma a munkavállalók és a társadalom védelmén túl komoly gazdasági kérdéseket is érint. Ezek elkerülése érdekében célzott beavatkozás, preventíció, a témával kapcsolatos ismeretek terjesztése, valamint a szakszerű és hatékony munkavédelmi feladatellátás megteremtése céljából a Szövetség a GINOP 5.3.4.-16 projekt megvalósítása révén támogatja a gazdasági szereplőket.

A MAGUSZ szoros és jó kapcsolatot ápol egyetemekkel, főiskolákkal, amelyek jelentős részt vállalnak fiatal szakemberek képzésében a gumiipar számára és partnerek a fontos fejlesztések elvégzésében és bevezetésében a mindennapi termelésben.

A MAGUSZ társult tagjai között van:

  • Kecskeméti Főiskola GAMF Kar. Műanyag és Gumitechnológiai Szakcsoport
  • Nyíregyházi Főiskola Műszaki és Mezőgazdasági Főiskolai Kar. Közlekedésmérnöki és Infotechnológia Tanszék
  • Pannon Egyetem Ásványolaj- és Széntechnológia Tanszék

valamint, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Vegyészmérnöki Karának Műanyag- és Gumiipari Laboratóriumával is kiváló szakmai együttműködést tart fenn.  

 A szövetség rendszeresen szervez szakmai konferenciákat, ahol lehetőséget nyújt a tagságnak és az érdeklődőknek a gumiipar újdonságainak megismerésében. Ez a fórum nagyon fontos a beszállítóknak is, hogy megismertethessék újdonságaikat, fejlesztéseiket, új berendezéseiket vagy alapanyagaikat az iparág számára. A MAGUSZ szervezésében lehetővé nyílik megismerkedni termelő üzemekkel és ismereteket szerezni az új technológiákról a gyárlátogatások alkalmával.

A Műanyag és Gumi havi rendszerességgel megjelenő folyóiratból és a Gumiipari Évkönyvből rendszeres információkat szerezhetnek a szakmai újdonságokról. Szakembereink az újságban megjelenő cikkekből is értesülhetnek a legfrissebb hírekről. 

Az országban történő vegyipari és gumiipari beruházások szakmai részének kidolgozásában már vettek részt  szakembereink, akik munkájukkal, tanácsaikkal jelentősen hozzájárulnak a sikeres megvalósításhoz. Erre kiváló példa a MOL épülő műkaucsuk gyárához nyújtott szakmai munka.

Tagvállalataink közül több rendszeresen részt vesz külföldi kiállításokon, konferenciákon. Az onnan hazahozott új információkat, a szakemberek szívesen osztják meg a hazai szakemberekkel fórumainkon.

MAGUSZ tagság előnyei

Tagvállalataink, tevékenységüket és termékeiket, szakmai portálon, a MAGUSZ honlapján keresztül tehetik ismertté.
Fórumainkon lehetőséget teremtünk a napi munka során felmerülő kérdések személyes és kötetlen megvitatására gumiipari szakemberekkel, kormányzati tisztviselőkkel.

Keresés

Környezetvédelem

A MAGUSZ elkötelezett támogatója a környezetvédelemnek, a Szövetségen belül megalakította a Környezetvédelmi Szekciót, amely tevékenységével segíti a Tagság munkáját a Környezetvédelmi feladatok megoldásában.

Támogatóink