Járműipar

A járműiparban a gumialkatrészek szerepe és jelentősége töretlenül növekedett az elmúlt években, és napjainkban még kiemelkedőbb szerepet kapott, köszönhetően a gumi egyedülálló tulajdonságainak. A gumialkatrész a jármű teljes felépítményében megtalálható a motortól a futóműig a karosszériában egyaránt. Rezgéscsillapítók, légrugók, rugalmas csatlakozó elemek, tömítő elemek, speciális csövek. Több száz féle gumialkatrész kerül naponta az összeszerelő szalagokhoz.

Egy 2013-es adat szerint Magyarországon közel 400 ezer járművet szereltek össze, ebből 390 ezer személyautó, ami egyenlő arányban oszlott meg a Mercedes, Audi és a Suzuki márkák között . Így látható, hogy a járműiparon belül az autóipar a legnagyobb felvevő piaca a gumialkatrészeknek, amelyek speciális kaucsukokból és gumikeverékekből készülnek, legtöbbször nemcsak tisztán gumiból gyártanak, hanem a gumikeverékeket fém alkatrészekre vulkanizálják. A termékek elkészítésére modern, nagy tudású, automata gépek állnak rendelkezésre, így a legkisebb pár grammos alkatrészekről a nagy több kilós gumialkatrészekig, akár sorozatgyártásban is megoldható előállításuk. A műszaki gumicikket gyártók közül Magyarországon szinte nincs olyan, aki valamilyen módon nem lenne kapcsolatban a járműiparral közvetlenül vagy közvetve, ne lenne valamilyen termékével ennek az iparágnak a beszállítója.

A Szövetség termeléssel foglalkozó  tagjai közül is jelentős számban állítanak elő és szállítanak műszaki  gumiárut az autógyártók számára.

MAGUSZ tagság előnyei

Tagvállalataink, tevékenységüket és termékeiket, szakmai portálon, a MAGUSZ honlapján keresztül tehetik ismertté.
Fórumainkon lehetőséget teremtünk a napi munka során felmerülő kérdések személyes és kötetlen megvitatására gumiipari szakemberekkel, kormányzati tisztviselőkkel.

Keresés

Környezetvédelem

A MAGUSZ elkötelezett támogatója a környezetvédelemnek, a Szövetségen belül megalakította a Környezetvédelmi Szekciót, amely tevékenységével segíti a Tagság munkáját a Környezetvédelmi feladatok megoldásában.

Támogatóink