Gépipar

A járműipar után talán a gépipar igényli a legtöbb és legspeciálisabb gumialkatrészeket. A gépgyártáshoz nélkülözhetetlenek a különféle gumiból készült összekötő elemek, csövek, alátétek, tömítések, rezgéscsillapítók, gumibakok és még számos gumiból készült elem, amely gép fém alkatrészei között a rugalmas kapcsolatokat biztosítja.

 

A gumialkatrészek a velük szemben támasztott követelmények és elvárt tulajdonságok alapján készülnek és a gyártás során a gumikeverék összetételének variálásával, olyan terméket kapunk, amely maximálisan teljesíti az elvárást az alkalmazási területnek megfelelően. Ilyen elvárások lehetnek a magas hőmérséklettel illetve hideggel szembeni ellenállás, a kiváló rugalmasság, ellenállás a vegyi anyagokkal szemben (olaj, lúg vagy sav), valamint más anyagokkal való összeépítés lehetősége (fémek, műanyagok).

A gépgyártás ma már szinte elképzelhetetlen gumi alkatrészek vagy részben gumit tartalmazó alkatrészek felhasználása nélkül.

MAGUSZ tagság előnyei

Tagvállalataink, tevékenységüket és termékeiket, szakmai portálon, a MAGUSZ honlapján keresztül tehetik ismertté.
Fórumainkon lehetőséget teremtünk a napi munka során felmerülő kérdések személyes és kötetlen megvitatására gumiipari szakemberekkel, kormányzati tisztviselőkkel.

Keresés

Környezetvédelem

A MAGUSZ elkötelezett támogatója a környezetvédelemnek, a Szövetségen belül megalakította a Környezetvédelmi Szekciót, amely tevékenységével segíti a Tagság munkáját a Környezetvédelmi feladatok megoldásában.

Támogatóink