Építőipar

Annak ellenére, hogy az építőipar gyengélkedik és termelése visszaesett az utóbbi években Magyarországon az iparág számára gyártott műszaki gumitermékek jelentősége és fontossága nem csökkent. Gondoljunk az építkezéseken nélkülözhetetlen szállító hevederekre, amely egyike a legnagyobb mennyiségben forgalmazott műszaki gumiterméknek Magyarországon, a maga sokféleségével, specialitásaival mind az anyagát, mind a műszaki tartalmát illetően, de az összes építőiparban használt gép a legkisebbtől legnagyobbik tartalmaz gumi alkatrészt. A sokféle ékszíj, speciális hidraulika csövek (nyomás és olajálló), tömítések, rezgéscsillapító bakok, gumiharangok és az ezer apró gumikból készült alkatrész. A szigetelő anyagok jelentős része is gumikból készül, a különböző vezetékeket gumival szigetelik, de gumit használhatnak víz és hangszigetelésre is, a nyílászárók szigetelését is gumiprofilokkal oldják meg. A csővezetékek flexibilitását gumi kompenzátorok segítik, a víz és szennyvízelvezetéseknél is találkozhatunk gumitömítésekkel. Az ipari építkezéseknél fontos gumitermék a számos variációban előforduló gumilemez, elektromos szigetelő szőnyegek, csúszásgátló padlók, esésvédő lemezek és még számtalan lehetősége a gumilemez felhasználására. Az építkezéseken dolgozó munkások munkaruházatában és védőfelszerelésében is megtaláljuk a gumit, mint legalapvetőbb felszerelések egyike a gumicsizma vagy gumikesztyű, a gumival ellátott munkavédelmi bakancs és a legegyszerűbb szerszám a gumikalapács.

MAGUSZ tagság előnyei

Tagvállalataink, tevékenységüket és termékeiket, szakmai portálon, a MAGUSZ honlapján keresztül tehetik ismertté.
Fórumainkon lehetőséget teremtünk a napi munka során felmerülő kérdések személyes és kötetlen megvitatására gumiipari szakemberekkel, kormányzati tisztviselőkkel.

Keresés

Környezetvédelem

A MAGUSZ elkötelezett támogatója a környezetvédelemnek, a Szövetségen belül megalakította a Környezetvédelmi Szekciót, amely tevékenységével segíti a Tagság munkáját a Környezetvédelmi feladatok megoldásában.

Támogatóink