Élelmiszeripar

Amint a mezőgazdasággal foglalkozó résznél említettük Magyarországon a mezőgazdaság és a hozzá kapcsolódó iparágak számos előnyt élveznek. Így van ez az élelmiszeripar tekintetében is, amely a mezőgazdasággal együtt dinamikusan fejlődik és jelentős növekvő exportot tud felmutatni. A műszaki gumicikket gyártók jelen vannak ezen a piacon is, annak ellenére, hogy ez egy kisebb, szűkebb különleges minőségű speciális termékeket igénylő ágazat. A szigorú előírások és követelmények a beszállítókkal és termékeikkel szemben azt eredményezi, hogy csak kisebb számban tudnak ezeknek az elvárásoknak megfelelni. Mivel a gumitermékek élelmiszerekkel és élelmiszeripari készítményekkel érintkeznek, így speciális anyagokat (szilikon és fluor kaucsukok,speciális adalékanyagok) használnak a gyártók amely a termék árában is megmutatkozik. A gumi termékek között megtaláljuk a tömlőket, csöveket az élelmiszeripari gépek speciális gumialkatrészeit szállító szalagokat, csúszásgátló padlókat, és egyedi megrendelésre készített termékeket. Az élelmiszeripar egy kisebb része a műszaki gumitermék gyártásának, főleg ha a járműiparral hasonlítjuk össze, de specialitása révén egy nagyon érdekes terület, amely a beszállítói részére jó referenciát ad.

 

MAGUSZ tagság előnyei

Tagvállalataink, tevékenységüket és termékeiket, szakmai portálon, a MAGUSZ honlapján keresztül tehetik ismertté.
Fórumainkon lehetőséget teremtünk a napi munka során felmerülő kérdések személyes és kötetlen megvitatására gumiipari szakemberekkel, kormányzati tisztviselőkkel.

Keresés

Környezetvédelem

A MAGUSZ elkötelezett támogatója a környezetvédelemnek, a Szövetségen belül megalakította a Környezetvédelmi Szekciót, amely tevékenységével segíti a Tagság munkáját a Környezetvédelmi feladatok megoldásában.

Támogatóink