Küldetés

A MAGUSZ küldetése elősegíteni, képviselni és védeni a magyar gumiipar érdekeit, hozzájárulni  eredményeihez és fokozni  ismertségét és elfogadottságát.

Ennek érdekében fő célkitűzései, hogy:

  • segítse kialakítani az iparág fejlődését és versenyképességét biztosító jogi környezetet.
  • fokozza tagjai eredményességét a hazai és exportpiacokon.
  • szervezze és ösztönözze a partnerek közötti együttműködést.
  • pozitív képet alakítson ki az iparágról és termékeiről a beszállítóknak, vásárlókban és a közvéleményben egyaránt.

A MAGUSZ segíti az illetékes hatóságokat és a munkaadókat elsősorban a gumiipar környezetvédelmi feladatainak megoldásában és az európai normákhoz való igazodásban.

Nyilvántartja a hazai gumiipar és beszállítói piac szereplőit, és együttműködik a beszállítói lánc más képviselőivel.

Segíti tagjainak, hogy megtalálják a megfelelő partnereket a fejlesztési feladatokhoz , kereskedelmi és marketin területen, pénzügyi és jogi tájékoztatást ad és háttér információkkal látja el tagjait új piacok feltárása érdekében.

Konferenciákat, szakmai fórumokat szervez a nemzetközi tapasztalatok átadása és a gumigyártás műszaki színvonalának emelése reményében.

A szövetség kibővített tevékenységéhez az oktatásban, továbbképzésben, illetve K+F feladatokban az egyetemekkel ad háttértámogatást.

Serkenti a hazai hulladék gumiabroncs újrahasznosítást saját tagjain és a hatóságokon keresztül, és együttműködik a hasznosítást koordináló szervezetekkel.

A MAGUSZ gumiipari információkkal és szakembereinek szakmai anyagaival látja el a Műanyag és Gumi c. lapot, gondoskodik a sajtónyilvánosságról és a szakma presztízsének emeléséről.

A tagvállalatok túlnyomó többsége tanúsított minőségbiztosítási rendszer (ISO, QS, TS stb.) szerint működik. A hazai gumiipar fő vásárlói és partnerei a járműipar, autógyártás, háztartásigép-gyártás, gépipar, olajipar és ezek beszállítói köréből kerülnek ki belföldön és külföldön egyaránt.

 

A MAGUSZ szolgáltatásai:

  • szakmai érdekképviselet szakmai képzés, továbbképzés szervezése
  • szakmai-gazdasági fórumok szervezése, lebonyolítása
  • hazai és nemzetközi együttműködések támogatása
  • adatbázis fenntartása
  • pályázatok
  • gumihulladék hasznosítása

MAGUSZ tagság előnyei

Tagvállalataink, tevékenységüket és termékeiket, szakmai portálon, a MAGUSZ honlapján keresztül tehetik ismertté.
Fórumainkon lehetőséget teremtünk a napi munka során felmerülő kérdések személyes és kötetlen megvitatására gumiipari szakemberekkel, kormányzati tisztviselőkkel.

Keresés

Környezetvédelem

A MAGUSZ elkötelezett támogatója a környezetvédelemnek, a Szövetségen belül megalakította a Környezetvédelmi Szekciót, amely tevékenységével segíti a Tagság munkáját a Környezetvédelmi feladatok megoldásában.

Támogatóink